fredag 27 januari 2017

Smalls SAL January: Silver and Blue

Mitt nyårslöfte att inte påbörja något nytt innan jag avslutat två gamla UFO:s höll inte länge... I ett svagt ögonblick anmälde jag mig till Smalls SAL, vilket innebär att jag skall sy och - helst - färdigställa ett litet projekt varje månad under 2017.

Då jag nästan alltid påbörjar större projekt passar denna SAL utmärkt för mig. Nu ska jag äntligen få åtminstone några mindre broderier på min to do-list sydda! Skulle jag välja ett tema för allt, t.ex. snögubbar? Eller skulle jag välja en designer som har många små mönster jag vill sy, t.ex. Lizzie Kate eller Bent Creek? Eller skulle jag välja något månadsbroderi som ligger och väntar, t.ex. Snowflower Diaries' "Joyful World"?
Nej! Jag ska helt enkelt bara sy det jag har lust för just i den stunden, så jag kommer att välja helt fritt när det är dags att börja varje månad.

Detta är resultatet för januari:

Mönster: "Silver and Blue" av Country Cottage Needleworks. Från tidningen "Just Cross Stitch" Ornament Preview Issue 2008.

Väv: Gander "naturel linen", 19 trådar/cm (48ct).

Garn: eget val
- DMC: white
- Crescent Colours: Deep Fennel, Poblano Pepper, Little House Brown
- Kreinik: Blending filament 001HL

Jag hade turen att få tag i Deep Fennel av den gamla Crescent Colours, för den nya från Classical Colourworks var alldeles för långt från den underbara gamla färgen...Ändringar:  Jag har lagt till två rutor på höjden för att få den kvadratisk.

Färdig storlek: 7x7 cm, med ram 17x17 cm.
Monterad utan glas, men lite vadderad.
Den lilla ramen köpte jag på en mässa utanför Paris för flera år sedan (2010).

7 kommentarer: