onsdag 15 juli 2020

Long Dog Samplers: Sans Soucis


I februari 2019 började en SAL hos "Sew and So" (Storbritannien), med ett mönster från Long Dog Samplers. Innan SAL:en var slut hade dock "Sew and So" lagt ned, så vi fick avsluta SAL:en själva!

Sans Soucis betyder bekymmersfri.
Bekymmersfritt var det dock inte att fotografera... Det var svårt att få färgen rätt, den ser ut som att den är flammig. Inte heller skärpan lyckades jag med. Kanske behöver jag en ny kamera?

Jag valde att sy med en helt ny tråd för mig, som jag köpt för flera år sedan på mässan i Paris; Fil Au Chinois. Märket har tillverkats i Frankrike sedan 1847.  Det är ett glatt bomullsgarn, som från början användes för sömnad och till att laga handskar. Än idag används tråden för fint syarbete (lapptäcken och applikationer) och även för korsstygnsbroderi. Den finns i 30 färger.
Jag upplevde den som lätta att sy med; den gled lätt och den passade bra för att få fina korsstygn och efterstygn när jag sydde över en tråd i väven.


 
Mönster: "Sans Soucis" av Long dog Samplers.

Väv: "antique blue linen", 12 trådar/cm (30ct).
Tyvärr tvättade jag linnet innan inramning, och det visade sig att färgen inte var vattenfast, så den blev lite ljusare blå än från början - nästan vit!

Garn: 

- Fil Au Chinois 650, marinblå

- DMC 3753

Sytt över en tråd i väven.
Färdig storlek: 13,5 x 21,5 cm, 23,5x32 cm med ram.

Inramad hos Hornbach.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar